Koupací sudy

Novinkou jsou stále oblíbenější koupací sudy, které máme ve dvou velikostech a které si můžete privátně pronajmout. Teplá lázeň je nejpříjemnější a nejjednodušší způsob, jak se zbavit únavy tělesné i duševní. Její účinek se ještě umocní, když se odehrává v koupacím sudu pod širým nebem místo v koupelně, nebo v jiném uzavřeném prostoru.

Ceník koupacích sudů

INFORMACE

  • Nutná rezervace min. 6 hodin předem, doporučujeme 24 hodin předem.
  • Možnost zapůjčení županu (50 Kč, záloha 300 Kč) a osušky (50 Kč, záloha 100 Kč).
  • Zákaz konzumace vlastního alkoholu. Rádi Vás obsloužíme.

Informace a rezervace na čísle +420 734 233 800 nebo info@skipark-grun.cz.

V kolika stupních se budete koupat?

Aby lázeň fungovala relaxačně, musí mít vyšší teplotu, než má lidské tělo tj. 38°-39°C. V koupacím sudu se nezahříváme plaváním jako v bazénu. V koupacím sudu sedíme klidně a maximálně se necháváme masírovat proudem vody nebo vzduchu. Pustíme všechny problémy z hlavy a užíváme si klidu a pohody.

Vodoléčba

V současnosti nazývána také hydroterapie, se jako forma terapie začala uznávat již v antické době a byla nepostradatelnou součástí životního stylu Římanů a Řeků. U pramenů vody považovaných za léčivé a na tlakových prameništích byly zakládány vodní léčivé lázně. Voda je velmi vzácný a univerzální nástroj, který při správném užívání má bohatý a výjimečný vliv na lidský organismus. Od pradávných časů až po současnost je hydroterapie užívá k léčbě artritidy, revmatismu, odbourávání stresu, svalové a kloubní terapii, povzbuzení i uvolnění a stejně tak i k léčbě nespavosti.

Jak to všechno funguje?

Jak je možné, že pouhým posezením v teplé vodě si tělo odpočine? Vysvětlení je jednoduché. Je to dáno fyzikálními efekty:

Vztlakem
Mechanický efekt hydroterapie vzniká tím, že voda lidské tělo nadlehčuje, a to až o 90 % jeho hmotnosti. Ve vodě pociťujeme stav beztíže, což přináší okamžitou úlevu přetěžovaným kloubům. Mechanický efekt také posiluje kardiovaskulární systém, uvolňuje svalové napětí, stimuluje imunitní systém a odbourává stres.

Teplotou
Tzv. termální efekt hydroterapie vzniká teplotou lázně, při níž se organismus zklidní, uvolní a zpomalí aktivitu vnitřních orgánů. Pobyt v příliš teplé vodě nás vysiluje a unavuje a neprospívá lidem s vysokým tlakem a kardiakům. Pobyt v příliš chladné vodě vede k prochladnutí.